Заместник-председателят на Парламентарната група на БСП за България Атанас Зафиров заяви,

...
Заместник-председателят на Парламентарната група на БСП за България Атанас Зафиров заяви,
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Разумът ще надделее и ще извадим на преден план нещата, които ни събират

Заместник-председателят на Парламентарната група на Българска социалистическа партия за България Атанас Зафиров съобщи, че е оптимист за съставянето на държавно управление с третия мандат, който през днешния ден ще получат от президента Румен Радев. По думите му, възможностите са над 50 %.

" Това е последният опит за сформиране на държавно управление. И като финален опит, и като трети мандат, той си има своите особености. Ще поставим всички старания. Няма да го върнем незабавно, имам вяра, че в последна сметка ще реализираме триумф. Прекалено рано е да обявим името на министър-председателя.Мандатът даже още не е връчен. След това в границите на няколко дни ние ще съберем нашия орган - Националния съвет. До края на седмицата се надявам процесът да започва и малко по малко тематиката с премиера да бъде разисквана най-много с партиите, които вероятно биха подкрепили един подобен мандат. Ситуацията е малко по-различна - най-малкото, че бушува война, от която поносим стопански и обществени последствия. Работим в изискванията на бюджет от предходната година - има огромна отмалялост в българското общество от серпантина от избори ", сподели той в утринния блок на БТВ.

" Българска социалистическа партия е партията, която бе най-диалогична в тези къси мандати на последните Народни събрания. Винаги успявахме да намерим точния баланс и да вървим напред. Споменът от нашето общо ръководство е свеж и това би бил бонус в възможните ни договаряния с тези партии. В последните седмици в Народното събрание взе превес предизборното говорене. Партиите бяха настроени по-скоро в очакване на нови избори и говорене на избран вид електорати. Но в този момент изследванията демонстрират, че обществото желае да има държавно управление. Смятам, че разсъдъкът ще надделее и ще извадим на напред във времето нещата, които ни събират. Грешката в първите два мандата бе, че се даде път и бяха извадени напред нещата, които разделят. Такъв би трябвало да бъде методът, изключително с третия мандат. Аз отхвърлям да допускам, че залогът за българското държавно управление и добруването  на България може да бъде Изборния кодекс. Има значими и незабавни тематики, които би трябвало да са на напред във времето ", съобщи още Атанас Зафиров.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР